keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Elindult az E-KRÉTA duális modulja!

Tájékoztatjuk a partnereket, hogy a regisztrációs és tanulmányi alaprendszer duális modulja 2022. szeptember 1-től https://www.e-kreta.hu/ felületen elérhetővé vált, így vezetése a szakképzési munkaszerződéses tanulót foglalkoztató cégek számára kötelező.

A 12/2020. (II. 7.) Korm. rendelet a szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról 224. § -a alapján a duális képzőhely köteles a regisztrációs és tanulmányi alaprendszerben rögzíteni az alábbiakat:

  • szakmai tevékenységeket, annak helyszínét,
  • a szakmai tevékenységre fordított időt,
  • értékelést,
  • részvételt és mulasztást a szakirányú oktatás során.

A regisztrációs és tanulmányi alaprendszerbe (E-kréta duális modul) történő belépéshez az elméleti képzést biztosító szakképző intézmény ad jogosultságot.

Amennyiben még nem rendelkezik ilyen jogosultsággal vegye fel a kapcsolatot az iskolával. Az új rendszer eltér az előző tanévben esetlegesen használt KRÉTA programtól, így ebben az esetben is új hozzáférés szükséges.

A program használatához segítséget nyújtó használati útmutatók: https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=86770472

Kamara által készített  rövid segédletet az elinduláshoz.

A következő hetekben Kamaránk fórumok, ágazati rendezvények szervezését tervezi a témában. A részletekről a későbbiekben küldünk tájékoztatást valamint a rendezvények időpontjait honlapunkon is közzé tesszük.