keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Ismeretlen ismerősöknél – tapasztalatok Közép-Ázsiából

A zalaegerszegi Mathias Corvinus Collegium 2023. február 23-án (csütörtök) 17.00 órai kezdettel Ismeretlen ismerősöknél – tapasztalatok Közép-Ázsiából címmel fotóvetítéssel kísért útibeszámolót és kerekasztal beszélgetést tart.

Az előadás témája: 

Közép-Ázsia köztársaságairól, hétköznapi nevükön „a sztánokról” Magyarországon is egyre gyakrabban hallani. Az elmúlt években a Türk Államok Szervezete, az asztanai világkiállítás, az afganisztáni evakuáció, a karakalpak felkelés vagy éppen a kipcsakok kapcsán is olvashattunk róluk a hazai médiában. Ritkán találkozni azonban kutatókkal, akik, ha csak rövid ideig is, közelről láthatták, hogyan élnek az emberek ezekben az egyre inkább felértékelődő és nagyhatalmak – Kína, Oroszország, Irán – szorításában élő országokban. A népességrobbanás, az államközi konfliktusok, a vízpazarlás és az éghajlatváltozás hatásai komoly migrációs válságot eredményezhetnek a régióban, amely súlyos terhet jelentene Európa számára is.

A Migrációkutató Intézet munkatársai 2022 augusztusában Közép-Ázsiába látogattak. A kutatóútjuk során szerzett tapasztalataikat kerekasztal-beszélgetés keretében osztják meg a hallgatósággal.

Előadók: Vargha Márk a Migrációkutató Intézet vezető elemzője, Kovács Blanka junior kutató és Gönczi Róbert junior elemző

A részvétel feltételei:

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációs link ide kattintva érhető el.