keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Szakmai versenyek

Megnyitott a 2023/2024-es Szakma Kiváló Tanulója Versenyre és Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre online jelentkezési felülete.

Jelentkezési határidő: 2023. december 08.

Regisztrációs felület: https://szakmasztar.mkik.hu/login

Kapcsolódó tartalmak:


Hazai szakmai versenyek

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV). A versenyek országos döntőjére Budapesten, az évente megrendezésre kerülő Szakma Sztár Fesztiválon kerül sor. A rendezvénynek a Hungexpo Vásárközpont ad otthont.

A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák társadalmi elismertségének és vonzerejének növelése a szakmatanulás népszerűsítése révén, a „Szakmát a kézbe” szlogen jegyében.

A területi előválogatók lebonyolítását megyénként, a területi kereskedelmi és iparkamarák végzik. A területi előválogatókat válogatók követik. Az országos döntők legjobbjainak látványos versenyét, a bemutatókkal és interaktív tevékenység szigetekkel színesített Szakma Sztár Fesztiválon minden érdeklődő ingyenes részvétel mellett tekintheti meg, próbálhatja ki.

Bővebb információért látogasson el www.szakmasztar.huhonlapra, illetve kövesse a Facebookon @szakmasztarfesztival oldalt.

A versenyekről készült képeket megtekintheti FlickR oldalunkon:

https://www.flickr.com/photos/mkik/collections/72157680232799260/

Általános leírás a SkillsHungary programról

Magyarország az Országos Szakképzési Tanács javaslata, valamint az oktatási miniszter döntése alapján 2006. május 10-től tagja a WorldSkills International, valamint 2007-től az újonnan megalakult WorldSkills Europe nemzetközi szervezetnek. A két szervezetben 2006 és 2010 között a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal teljes jogú tagként képviselte Magyarországot. A Magyar Kormány és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara között 2010. november 26-án történt megállapodás, valamint a szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény értelmében 2011-től a WorldSkills és a EuroSkills versenyekkel kapcsolatos feladatokat a SkillsHungary program keretében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara végzi. Magyarország a program fenntartásával biztosítja hazánk részvételét két, fiatal szakemberek részére szervezett nemzetközi versenysorozatban, a kétévente megrendezendő WorldSkills és EuroSkills versenyeken, amelyen minden jelentős ipari és gazdasági terület képviselteti magát.
A SkillsHungary programmal, valamint a versenyekkel kapcsolatban részletes tájékoztatás a www.skillshungary.hu weboldalon érhető el.
WorldSkills International – WorldSkills versenyek bővebb információ: https://www.worldskills.org/