keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Energiaügyi információk

Egyetemes szolgáltatásra nem jogosult fogyasztókat érintő új kormányrendelet

A Magyar Közlöny 205. számában megjelent a veszélyhelyzeti átmeneti villamosenergia-ellátás biztosításáról és egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásával kapcsolatos szabályokról szóló 520/2022. (XII. 13.) Korm. rendelet.

Bővebben >>

Energetikai útmutató

A vállalkozások helyzetének megkönnyítése érdekében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft-vel (PwC) közösen készített egy energetikai útmutatót, amely röviden összefoglalja az energiaszerződéssel kapcsolatos problémákat és a kereskedőváltás folyamatát.

Bővebben>>

KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program 2022-2023

KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program 2022-2023 című Pályázati felhívás a feldolgozóipari, szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás ágazatokban működő kkv-k számára.

Bővebben>>

Tanácsadás vállalkozóknak

Az Országgyűlés módosította az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvényt [Ehat. 21. § (4)], amely a Magyar Mérnöki Kamara (MMK) szervezetébe telepítette a lakossági és kisvállalkozói energetikai tanácsadást.

Bővebben>>

Energiatudatossági tananyag

A LIFE-IP North-HU-Trans uniós projekt keretein belül a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közösen átfogó tananyagot készített a lakosság körében energetikai tanácsadást nyújtó szervezetek munkatársainak. A program célja az energiaszegény háztartások és közösségek segítése, valamint az épületek energetikai korszerűsítési lehetőségeinek felvázolása.

Bővebben>>

Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer (EKR) piacfelmérése

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és a HUPX csoport együttműködésével elkészült Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer (EKR) piacfelmérése, amely alátámasztja, hogy sikerrel indult az EKR hazai bevezetése: október 31-én 763 TJ hitelesített energiamegtakarítás szerepelt a MEKH által vezetett nyilvántartásban, mely a teljes 2021-2022 évi kötelezettség 112%-a.

Bővebben>>